Bröd med Frön
Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd. Enkla kuvertbröd med frön. Det jäser som bara den med äggostvassle. Jäses ;)
Påsken har varit väldigt bra tycker jag. Varit i stan på musikal och hängt på Linné med vänner efteråt. Trevligt att hitta på något. Trevliga vänner med. Ofta är det de vänner man har haft längst som man känner sig mest bekväm med. Lätt att umgås. Man kan driva med varandras olater och hitta nya sidor, det gillar jag!
Sen kaffe med andra gamla vänner i helgen som även de var kul att träffa. Livräddarvänner på flera plan kan man ju säga om dessa.
En bra påsk!
50 gr jäst
2 msk honung
2 tsk salt
8 dl ljummet vatten (fast jag tog äggostvassle)
1 dl sesamfrön
8 msk linfrön
2 dl ekologiska havregryn
5 dl ekologiskt grahamsmjöl
13 dl ekologiskt vetemjöl
Blanda ihop till smidig deg.
Jäs i en timme.
Platta ut degen på bakbord.
Dela degen i fyrkanter.
Jäs 15 minuter på plåt.
Grädda 220 grader varmluft i 10 till 12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar