Cream Brûlée







Enligt Per Morberg ska man bränna av cream bruleen två gånger, det gjorde vi idag. Alltså syö över nytt råsocker över det första lagret och bränna av en gång till. 
Det blev väldigt gott.

Ikväll åt vi god kyckling wok med cashew grädde och ett glas rött till det.
Cream Bruleen gjorde jag i eftermiddags och så brände vi av dessa innan vi åt dem ikväll. När vi var i Mexico för två år sen så fick vi ofta denna efterrätt och den är super god! Även lätt att göra. Nu hade jag ju massa äggulor över sen jag bakade macarons i veckan till svägerskan.
















Receptet kommer från Roy Fares bok Sweet, där för övrigt mitt exemplar av boken har blivit väldigt mystiskt vattenskadat. Inte alls lika fin längre. 

5 äggulor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/4 dl ekologisk mjölk 3%
3 1/2 dl ekologisk grädde

Råsocker att bränna av.

Vispa äggulorna med hälften av sockret.
Koka upp andra halvan sockret med mjölk, grädde och vanilj. Häll över den heta mjölken över äggulorna och vispa runt. Tillbaka till kastrullen och låt det sjuda under omrörning tills det uppmäter 83 grader. Häll i formar.

Grädda i ugnen 40-45 minuter i 90 grader. Låt formarna svalna i kylen tills de ska brännas av med sockret.

Receptet är till sex portioner.
















Kommentarer