Torta Della Nonna



Härlig slappedag det blev idag. Gillar sådana här dagar, när man bara är. Brorsan var och drack kaffe två gånger här idag, kollade på och kom med sina inlägg till Martin som slipade, målade, lackade och bytte ut delar på huset som sett bättre dagar.
Själv så fixade jag med massa småplock. Väldigt go och förnöjsam dag!

Men jag glömde pinjenötterna ovanpå kakan ;) Alltid är det nåt :)

Men den blev grymt god ändå! 


 
150 gram mjukt smör
300 gr riven mandelmassa
6 eko ägg
250 gr ricottaost
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
1 riven bittermandel
1/2 dl vetemjöl
 
Pinjenötter
 
Vispa smör och mandelmassa krämigt, tillsätt äggen. Vispa i ricottan och citrusskalen, bittermandel. Rör i mjölet för hand.
Smörj en form och bröa den med mandelspån. Fyll formen med smeten och strö över pinjenötter. Grädda i 175 grader varmluft 25-30 minuter. Florsocker över kakan, vispgrädde till kakan.
 
Eftersom det är så lite mjöl i kakan, så tror jag att om man vill göra den glutenfri, så är det väldigt enkelt att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Detta recept kommer från Leila!
 


Kommentarer