Jordgubb och Havre Rutor
Bakade dessa bars häromdagen. Vill hitta goda bakverk som inte är så mycket socker i. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall.
Fyllningen:
1/2 liter skivade jordgubbar
1/2 dl mapelsyrup (lönnsirap)
1 msk socker
2 msk majsstärkelse
2 msk vatten
Botten och toppen:
5 1/2 dl ekologiska havregryn
1 tsk kanel
2 1/2 dl mandelsmör (gjorde eget)
1/2 dl mapelsyrup
1/2 dl äppelmos
1 ekologiskt ägg
1 dl mandelspån
Mandelsmör:
2 1/2 dl mandel
2 msk rapsolja
1/2 tsk havssalt
Börja med koka jordgubbarna med mapelsyrup och socker. Blanda majsstärkelse och vatten och blanda ner i den uppkokta jordgubbskompotten. Koka upp igen till en tjock kräm. Ställ åt sidan.
Om du gör eget mandelsmör så börja med det. Man kan ju köpa färdigt med. Kör mandlarna inblandar till ett mjöl. Lägg i rapsolja och saltoch kör i tre minuter. Där har du smöret.
Blanda alla ingredienser förutom mandelspånen. Tryck ner det mesta i en bakplåtsklädd form 20x20 cm. Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen. Baka i ugn 160 grader i 30 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar