Rabarber Cheesecake och Hallon Cheesecake


 Bakade cheesecakes för fulla muggar häromkvällen som vi hade med oss till Brattön. Tänkte att det var lätt att få med sig dem när man skulle åka en trekvart med båt, så inte man hade bakat något som sackade ihop sig under båtfärden... Mättande är det ju med, så det passade bra! Det verkade som det gick hem hos gästerna med, vilken tur :)

Så här gjorde jag rabarbern:

1 liter rabarber
3 dl socker
1 tsk vaniljkorn eko
Koka i 20 minuter i kastull till det blev en kompott

Botten
400 gr digistive i smulor
200 gr smält smör
Lägg i en form med löstagbar kant
 och grädda i 10 minuter 175 grader varmluft.

Cheesecake:
600 gr phiadelphiaost
1 burk kesella
1 dl maizenamjöl
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljkorn eko
4 ägg
200 gram vit belgisk choklad

Vispa osten 10 minuter så den blir klumpfri i med resten...rör i rabarberkompotten slarvigt så det blir ojämnt, då kommer smakerna ut lite bättre.
Grädda 30 minuter 175 grader varmluft,
låt den sen stå kvar i ugnen lika länge, 30 minuter.
Kyl den i kylskåp, så den blir kall och stelnar...




 Hallon:

300gram digestive
150 gram smör

Cheesecake:
600gr philadelpiaost
1 burk kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl maizenamjöl
1 dl grädde
3 ägg
200 gr belgisk vit choklad

1 1/2 dl hallon

Gör som ovan fast lägg hallon på toppen istället...


Nu kommer åskan måste sluta blogga... Martin som är ute och drar kräftburarna... ojojoj!
Måste säga en sak till att när jag åker till USA kommer jag få baka cheesecake säger min kusin David (amerikan). Det var väl ett högt betyg?

Kommentarer