Torta Bianco Caprese med syren


En av de godaste glutenfria kakan är nog denna, det blir ju mer som en tårta när man lägger på grädde och garnerar den med fina blommor. Fick springa ner till en granne och fråga om jag fick plocka en syren hos henne, vilket jag fick. 

Vi fick besök från staterna och då passade jag på att bjuda på denna till kaffet! 







120 gram vit belgisk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)

3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint

Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. Blanda ner mandelmjölet. Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. Låt svalna och garnera med vispad grädde, här har jag garnerat med svenska färska jordgubbar och syrenblommor.



 

Kommentarer