Rabarber och getostsallad med pistage


Idag fick jag äntligen gjort en rabarbersallad som jag spanat in sen länge. Serverade den vid sidan av en köttfärslasagne och det passade tipptopp till.

Denna sallad kommer jag göra ofta, för den tror jag passar till grillat kött nu på sommaren!








3 långa rabarber
2 tsk olivolja
2 msk socker

Ruccola eller annan god sallad
getost
saltade pistage

1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger Saltå Kvarn
1/2 tsk senap
en skvätt citron (saften)


Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar på tvären. Lägg på ett bakplåtspapper och skvätt över olivoljan. Blanda runt lite så det kommer olivolja på alla. Sätt in 4 minuter på 200 grader, så de blir mjuka.  
Blanda rabarbern med sockret i en skål och låt svalna.

Gör dressingen.

Lägg ruccola i botten av en salladsskål.
Fördela getost och rabarber ovanpå salladen och häll över dressingen. Toppa med pistage. 






 

Kommentarer