Sega havrerutor med nougat


Fick finbesök från en härlig vän och inget i frysen. Det kanske man inte tror här, men det är oftast så nuförtiden. Men det var ju snabbt kirrat av barnen att baka denna goa kaka till kaffet.

Det är roligt att få besök, där man känner att man bara fortsätter umgås från förra gången man sågs. Det gillar jag.





2 1/2 dl socker
2 1/2 dl ekologiskt mjöl
5 dl ekologiskt havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
125 gram smält smör
1/2 dl ekologisk sirap
1 ekologiska ägg

Blanda alla torra ingredienser och blanda ner smör, sirap och ägg. Häll ner i en form 20x20 som är klädd med bakplåtspapper och tryck ut den så den blir platt. 
Grädda 175 grader i 18-20 minuter.

1 paket med odense nougat som smälter över den varma kakan

Låt svalna, kallna och stelna. Skär upp i rutor.



 

Kommentarer