Hjort Tagliata


Lite irriterad på gubben som överstekte köttet. Jag ville att vi skulle sous vida det, men det var väl sport på TV:n eller nåt som gick före. Men så gott det blev trots min irritation ;)

Om köttet når 58 grader så hade det blivit snyggare och ännu bättre så det ska jag göra nästa gång (utan gubbens inblandning).

Receptet hittade jag på Köket.se men gjorde om det lite.








Färskpotatis
5 klyftor färsk vitlök
250 g romanticatomater
500 gr hjort innanlår

2 dl majonnäs
65 g rucolasallad
50 gr parmesanost, hyvlad
50 gr pinjenötter, rostade
balsamvinäger Saltå Kvarn
olivolja
salt
peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Lägg färskpotatisen och tomaterna med kvistarna i en ugnsform. Ta med de färska vitlöksklyftorna med skal på och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek det så som du vill ha det, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter. 
  4. Ta ut potatisen ur ugnen. 
  5. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
  7. Servera tillsammans med den rostade färskpotatisen.
Massa gott!



 

Kommentarer