Rostade morötter på en bädd av getostkräm
Reklam för Åhléns
Denna tror jag egentligen ska väntas in när de färska små fina morötterna kommer, helst i en palett av färger, lila, gula, vita och orangea. Rätten hade vi till grillen och denna gången var det kyckling som grillades. Ingen sås behövdes, då såsen finns i denna rätten.
Jag köpte små späda morötter i påse i affären och de blev perfekt. Stora morötter tror jag tar för lång tid att tillaga ;)
1 bunt eller påse med små späda morötter
2 msk olivolja
1/4 tsk vitlökspuder, salt och peppar
Rosta i ugnen 200 -210gr i 20 minuter
De ska vara färdiga.
150 gr bredbar getost, rumstempererad (utan kanter alltså)
1,75 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 msk varm honung
1/2 -1 påse pinjenötter
1/2 msk varm honung (micro går snabbt)
Vispa krämigt med en elvisp, vispa en stund.
Bred ut i en form, denna hade jag
Ställ undan tills morötterna är färdiga.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna
Lägg de nyrostade morötterna på getostkrämen, sprinkla över pinjenötterna och den varma honungen. Toppa med färsk persilja eller färsk timjan.
Kommentarer
Skicka en kommentar