Mandel croissanter


Igår fyllde dottern år och det blev brunch för familjen. Påsklov för de små och födelsedagsbarnet började inte förrän 13.00 på föreläsningen. 

När vi varit i Åre denna vinter så är vårt favoritbageri Grädda. Fantastiskt ställe! De har de godaste mandelcroissanterna som finns. Man luskar ju alltid lite lagom mycket när man gillar något så jag vet att de bakar croissanterna dagen innan. De ska nämligen vara lite torra. Jag köpte från Hatting och bakade av mina (frusna bakeoff). Lite halvfabrikat alltså ;)




6 croissant (2 var glutenfria)

75 gr socker
75 gr smör
1 stort ekologiskt ägg (eller 75 gr)
75 gr mandelmjöl
1 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)

Blanda ihop till en smet och låt den stå i kylen i en timme.

Dela croissanterna och fyll med krämen. Lägg även mandelfyllning ovanpå croissanterna. På med flagad mandel.

Grädda i 200 gr i 15-20 minuter. Pudra florsocker över!



 

Kommentarer