Jittebuggs snittar

Innehåller reklamlänk från KitchenTime



Jittebuggare är ju på riktigt en favorit. Men så kladdigt och jobbigt att göra. Igår så fyllde dottern år och jag hade bakat tårta. En stund innan de gamla kom så slängde jag även ihop dessa snabba kakor. 

Så enkla att göra och enkla att äta!










Mördeg:
150 gr kylskåpskallt smör
4 msk strösocker
3 dl vetemjöl

Blanda snabbt ihop ingredienserna, gärna i en blender eller mixer. 

Maräng:
2 ekologiska äggvitor
1 dl socker

Vispa äggvitorna tills det börjar bli maräng, lägg i sockret pö om pö och vispa tills du får en blank maräng.

Dela mördegen i två och rulla ut på en lång panna. Platta till dem så det blir två avlånga plattor. Spritsa eller bred ut marängen ovanpå mördegen. Jag tog lite mandelspån på ena för att testa. 

175 gr och 15 minuter gräddning. Låt dem svalna något så skär man dem lite på snedden sen. 

Görgoa!!





 

Kommentarer