Laxcheesecake bakelser


Denna gör jag i en stor form vanligtvis men eftersom det var två på påskafton som hade gluten så gjorde jag i portionsformar. Kavring är botten jag använder vanligtvis så det fick ju resterande. 




6-8

Botten:
Rosta kavring eller annat bröd. Gör en rundel med hjälp av en rund form. Lägg på varsin tallrik. Ett salladsblad på undersidan brödet piffar till det.


Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraiche
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar
Vispa osten och cream fraichen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. 
Fördela på brödet som nu ska vara kallt. 

Toppa med nyskalade räkor, limeskivor, gurkskivor, löjrom och dillvippa. Så piffade jag till påskens förrätt med lite krossade ostbågar med ;) 


 

Kommentarer