Dulce de leche cheesecake med daim



Dottern fyllde år igår och ville ha denna cheesecaken. Hon gillar cheesecake väldigt mycket. Denna är ju inte en bakad variant och vi var överens om att bakade är det bästa. Men den var god, det är det inget snack om. Lätt att göra glutenfri med om man vill tänker jag.




300 gr digestive
150 gr smör 

Mixa kexen i en blender, smält smöret och blanda med kexsmulet. Klä en form 25 cm med löstagbar botten med bakplåtspapper. Jag tar det bara på botten.
Tryck ut kexsmulet och ställ den gärna kall.

Blanda ihop i en mixer och vispa krämigt:
400gr philadelphia
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 burk dulce de leche

Häll sen i:
3 dl ekologisk vispgrädde och vispa detta fluffigt.
Krossa 2 dubbeldaim och blanda ner i smeten.

Häll smeten i över kexbotten. Ställ kallt över natten.

Ställ in cheesecaken i frysen en dryg timme innan servering. Strax innan servering så fördela resterande burken dulce de leche.

Vispa 2,5 dl ekologisk grädde och spritsa över kolan. Hacka en dubbeldaim och garnera cheesecaken med detta.


 

Kommentarer