Sherrymarinerad kyckling
Detta receptet hade jag skrivit ut 2004 från Allt om Mat. Fick det på en fest en gång och den var så god. Så den fick vara med på buffébordet på studentfesten.
Jag gjorde detta på 6 kilo kyckling, men hälften blev över till 70 personer. Men vi hade ju 12 kilo kräftrumpor också så det fanns ju lite annat att äta. Kräftrumporna var det hälften kvar av med.
Kycklingen som blev över frös jag och tänkte kan vi göra kycklingsallad på när vi ska ut på holmarna.
1 kg kycklingfilé
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
5 msk flytande honung
1 msk sambal oelek
1.5 dl japansk soja
1.5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 st buljongtärning
3 st pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
5 msk flytande honung
1 msk sambal oelek
1.5 dl japansk soja
1.5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 st buljongtärning
Koka ihop marinaden och låt den kallna. Häll över kycklingen och låt den marineras i två dygn i kylskåp.
Låt kycklingen rinna av och lägg i en stor form och ta på
2 tsk grillkrydda
2 msk sesamfrö
2 msk sesamfrö
Stek sen i ugnen cirka 20 minuter, 200 grader. Låt kallna och skär upp i skivor.
Kommentarer
Skicka en kommentar