Picklade jordgubbar med mascarpone


Igår var det midsommar och vi hade besök av goda vänner. Prövade ett nytt recept som ICA gick ut med i veckan. Det var väääääldigt gott. Passade perfekt i smakerna. Rosmarinen höjde den ett snäpp till tyckte jag.












 Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin

500 g färska jordgubbar

1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl vit balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker




Jordgubbssirap

                                                          2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker



Mascarponekräm
2 dl vispgrädde

125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

Till Servering
2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa efterrätten med

Picklade jordgubbar: Ansa och skölj jordgubbarna. Dela på mitten och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj. Koka upp vinäger, vatten och socker. Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen.
Jordgubbssirap: Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 20 minuter. Låt svalna lite.
Mascarponekräm: Vispa grädde, mascarpone, socker och vaniljpulver fluffigt.
Till servering: Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen.









Kommentarer