Italiensk pastasallad
Bästa pastasalladen, dagen efter hottade jag upp den med oliver.
Detta receptet ångrade jag med 8, men gjorde inte klart allt riktigt. Men till 70 personer hade det räckt med att gångna det med 4. Bra att veta senare tänker jag.
Jag uteslöt serrano och oliverna som är med i receptet eftersom vi hade kräftor och kyckling till.
Gör dressing först;
4 msk balsamvinäger
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
Låt detta dra i 20 minuter, ta sen upp vitlöken som nu gjort sitt.
6 msk olivolja
250 gram penne pasta
1 msk torkad timjan
Salt, svartpeppar
12 soltorkade tomater klippta i småbitar
1 påse 250 grams mozzarellaost
1 ekologisk burk med svarta oliver
150 gram lufttorkad serrano skinka
1 rejäl bunt med ruccola
Färska basilikablad
Färsk timjan
Koka pastan och häll över dressingen, timjan och klipp över de soltorkade tomaterna. Blanda i resten.
Kommentarer
Skicka en kommentar