Banoffee Meringues Cake



Igår var jag på mitt livs första 60-årskalas. Denna tårtan fick följa med på kalaset. Det gjorde den rätt i för den är rätt så go faktiskt måste jag säga.




















Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk
4 dl grädde
3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och söt över grädden.
Riv choklad över det hela.











Kommentarer