Pistage toscakaka
Denna kaka har jag gjort flera gånger i optionsformar och äkte kanske att det funkar att göra den som paj. Det gjorde det. Den blev väldigt god även så.
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt.
Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör
Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
2 msk grädde
Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung
Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant.
Blanda mazarinfyllningen och fördela över mördegen.
Grädda 180 grader i 20 minuter.
Koka toscan tills den blir ljusbrun.
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar