Pistage toscakaka





Denna kaka har jag gjort flera gånger i optionsformar och äkte kanske att det funkar att göra den som paj. Det gjorde det. Den blev väldigt god även så.
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna  till efterrätt.






















Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör

Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
2 msk grädde

Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung

Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant.
Blanda mazarinfyllningen och fördela över mördegen.
Grädda 180 grader i 20 minuter.

Koka toscan tills den blir ljusbrun. 
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.






Kommentarer