Hallon och nektarinpaj



Igår hade vi gäster på fika!
Så jag gjorde en hallon och nektarinpaj som vi serverade vaniljglass till. Den pajen var helt i min smak.
Det änna gifte sig! Nektarinerna och hallonen alltså.








Jag bakade mandelkransar häromdagen som oxå serverades, men även Mrs Fields cookies som vi bakade dan innan midsommarafton. Det gillar de tre killarna i familjen som kom på fikat. Det vet alla. 









7 dl hallon
7 nektariner som är mogna

150 gr smör
3/4 dl ekologiskt råsocker
1 dl ekologiska havregryn
2 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

1 msk potatismjöl
2 msk råsocker

Klyfta nektarinerna, jag behöll skalet på och fördela i en form. Häll över hallonen och pudra över potatismjöl och 2 msk råsocker.

Blanda ihop majdegen och fördela över frukten. 
Grädda 200 grader i 35 minuter.

Servera med vaniljglass.


Kommentarer