Kardemumma och grahamsscones och en brunch




Idag har äldsta dottern åkt ut i två månader med skolfartyget Gunilla, de ska segla i Medelhavet med start idag i Lissabon. Hon har siktat på detta väldigt länge, typ sen hon gick i femman och nu går hon på gymnasiet.
Så det blev en tidig morgon. Just nu sitter hon på flyget.

I lördag så gjorde jag en brunch på morgonen. Vi hade bokat in Joe Farellis på kvällen hela familjen så det passade bra med brunch så vi höll oss till det amerikanska maten hela dagen ;)

Vi väckte den så annars skönsovande dottern när det var klart med scones, ägg, bacon, frukt och smoothie. 








4 ½ dl ekologiskt vetemjöl
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
½ dl ekologiskt råsocker
2 tsk kardemumma
1½ tsk bakpulver
125g ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl ekologisk mjölk

Blanda torra ingredienser i med smöret och rör till sist ner ägg och mjölk.
Bollade till sex stycken scones som jag plattade ut med lätt hand. Toppade dem med lite råsocker.
 12 minuter på 250 grader.

Ost och björnbärsmarmelad passar grymt bra!



Honungsmelon, kiwi, mango och apelsin.
Serranoskinka och en italiensk salami.


Scramble egg med bacon.
En smoothie på havtorn, hallon och yoghurt som inte kom med på bild.




Kommentarer