Torta Della Nonna



Lite ont om uppdateringar på bloggen kanske ;) Barnen och jag har varit på sportlov i Branäs. Bott i urmysig stuga och åkt skidor. Skoter hann vi med också. En hel del kaffedrickande runt om i stugorna har det blivit med eftersom flera bekanta har stugor där uppe. Så mysigt! Gillar det skarpt. Så sugen på att ha en stuga där med. Lilla detaljen pengar skiljer det hela åt bara ;)

Denna torta della nonnan bakade jag dagen innan vi åkte, Martins kompis skulle komma med sin nya bekantskap. 

Men idag har jag bakat massor. Så nya inlägg kommer...


150 gram mjukt smör
300 gr riven mandelmassa
6 eko ägg
250 gr ricottaost
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
1 riven bittermandel
1/2 dl vetemjöl
 
Pinjenötter
 
Vispa smör och mandelmassa krämigt, tillsätt äggen. Vispa i ricottan och citrusskalen, bittermandel. Rör i mjölet för hand.
Smörj en form och bröa den med mandelspån. Fyll formen med smeten och strö över pinjenötter. Grädda i 175 grader varmluft 25-30 minuter. Florasocker över kakan, vispgrädde till kakan.
 
Eftersom det är så lite mjöl i kakan, så tror jag att om man vill göra den glutenfri, så är det väldigt enkelt att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Detta recept kommer från Leila!


Kommentarer