Jennys Kanelkaka



När jag var i Branäs svängde jag förbi Jennys stuga och sa hej. Just då höll hon på att baka en kanelkaka. Den såg spännande ut tyckte jag så jag gjorde den hemma här idag och gav den namnet Jennys kanelkaka. Eftersom det var hennes ide liksom. Receptet hittade jag på nätet och gjorde om det lite. 
Väldigt god kaka måste jag säga ;)



175 g smör
2 1/2 dl socker
2 eko ägg 
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt

Fyllning:
1 dl socker
1 tsk kanel

Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. På med resterande smet. Strö över kanelsockret ovan på. Grädda 45 minuter.








Kommentarer