Havreströssel.
Havreströssel är en müsli som är god till yoghurt i vilken naturell tjocklek som man vill. Med lite bär till, fantastiskt gott.
Havreströsslet kan man variera med olika nötter, andra frön eller så kan man variera med att lägga i torkade blåbär eller cranberries.
100 gr mandel som grovhackas
2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamkärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 - 1 dl råsocker
1 liter ekologiska havregryn från Saltå Kvarn (jag tog hälften fibergryn)
1 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja
180 gr varmluft 20 minuter rör om och rosta 10 minuter till.
2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamkärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 - 1 dl råsocker
1 liter ekologiska havregryn från Saltå Kvarn (jag tog hälften fibergryn)
1 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja
180 gr varmluft 20 minuter rör om och rosta 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar