Ris ala Malta
Reklam för Bagaren & Kocken
Provade något nytt idag på eftermiddagen till Ris alá Maltan, råjordgubbskräm till. Så gott!
Alltså, just nu så har Bagaren & Kocken mellandagsrea, missa inte att göra ett besök. De har allt mellan himmel och jord för köket!
Ris alá Maltan
5 dl ekologiskt grötris
10 dl vatten
Koka tills riset är mjukt, skölj det i durkslag och låt vattnet rinna av helt.
7 dl grädde
2 msk vaniljsocker
3 msk socker
Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker. Ta lite ris i taget, maltan ska vara fluffig. Färdigt!
Jordgubbar och råsocker
Tina jordgubbarna så de blir halvfrusna och mixa med 1 msk råsocker. Smarrigt till äggost eller som här till Ris alá Maltan!
Kommentarer
Skicka en kommentar