Mummatryfflar


Nytt för mig i år är både mumma och dessa små godbitar. Åh, vilka kalasgoda små skapelser. Vintermumma hittade jag i affären och är från ett företag som tar tillvara på frukt som annars hade gått till spillo. Så god smak av äpple, kanel och ingefära. Den har inga tillsatser alls. Jättegod som "glögg".










Mummatryfflar

25 smör
1 dl vispgrädde
2 msk vintermumma
300 gr vit belgisk choklad
hackade hasselnötter

Bryn smöret i en kastrull och häll över det i en skål. Låt grädden koka upp och tillsätt smör och vintermumma. Lägg i den vita belgiska chokladen och låt den smälta. Låt hela kastrullen kallna (tex på utsidan). Sen lägg in den i kylskåpet för att bli en krämig tryffel som går att rulla, det tar några timmar. Rulla bollar och rulla dem i hackade hasselnötter.




 

Kommentarer