Orange Chocolate Cheesecake




Denna cheesecake är makens favorit och för att han ska kunna äta den så gjorde jag den med glutenfria havredigestive som jag hittade i glutenfria hyllan. 
Den har juliga smaker och passar just nu. Vi hade gäster från staterna och serverade en fisk och skaldjurssoppa. Så det passade bra med en mastig efterrätt!









Botten;

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella eller cream fraiche
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan (jag hade cream fraiche denna gången), sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. 

Grädda i 50 minuter. Låt kakan kallna och sen stå i kylskåp över natten. 

Vispa grädde att ha till eller som jag gjorde spritsa över cheesecaken.

Pudra cacao över kakan.



 

Kommentarer