Marängtårta Lemon Curd





Dottern önskade sig en tårta med Lemon Curd när hon fyllde 21, så det fick det bli igår på påskdagen. En hittepåtårta. Lemon Curden blev gul iaf med de ekologiska äggulorna. Den blev god trots att jag inte är så citronig av mig. 








Wilma började dagen med en brunch med några tjejkompisar här hemma och vi avslutade dagen på Tullhuset med familjen. Mycket gott och mätt blev vi denna födelsedag och påskdag.






4 ekologiska äggulor
2 dl socker
1/2 tsk balsamvinäger Saltå Kvarn
4 dl grädde
Bär, frukt, macarons till garnering (ta vad du har)
Vispa till äggvitan är riktigt krämig och bred ut på två plåtar en större och en lite mindre botten.

Grädda 125 grader 45 minuter och byt sen plats på plåtarna och grädda 30 minuter till.
Varva på ett tårtfat: Maräng botten, lemon curd, grädde, maräng botten, lemon curd, grädde som du spritsar på. 
Garnera med något som du tycker passar. Hallon är nog fint!!






Kommentarer