Lemon Curd




I dessa coronatider så blir det ju inga kalas direkt. Äldsta dottern fyllde 21 år igår och vi firade hela dagen typ. 
Hon hade brunch på morgonen med några gulliga tjejkompisar. Då hon gjorde våfflor och massa andra goa grejer. Vi andra höll oss undan.

Hon hade önskat sig marängtårta med lemon curd. Så det fick det bli. Jag hade aldrig gjort lemon curd innan men fick ihop en, det var ju inte svårt direkt. Det är nog mer så att jag inte är så förtjust i sura saker. 

Visst blev den väldigt gul!







1 dl citronsaft av 2 ekologiska citroner
1 1/2 dl socker
4 ekologiska äggulor
50 gr smör

Koka upp citronsaften med sockret så sockret löser sig. Blanda ner äggulorna och låt det sjuda tills det blir tjockt, rör botten hela tiden.
I med smöret så det smälter i krämen. Häll i burk eller på glas. Kyl ner det snabbt och ställ i kylskåp så den blir tjock.




Kommentarer