Kanelbullar



Jag bakar nästan jämt dubbel sats på bullarna och gör två olika sorter att lägga i frysen, äpple och kanelkrans, vaniljbullar, kardemummabullar, kanelbullar, sticky buns. Det finns massor av olika att välja bland. Bullar är ju så gott!

Välj rätt mjöl. Jag använder aldrig vetemjöl special längre. Varför ha mjöl med extra gluten i? Det kan ju inte vara bra för magarna direkt. Svenskarna har ju fått väldigt problem med gluten de senaste 10-20 åren. Det är en av orsakerna, det finns så klart fler. I alla fall för de personer som är hittepågluten känsliga.

Jag väljer oftast Saltå Kvarns mjöl. Dom gillar vi.


















Deg:
50 gr jäst
4 dl lagom varm äggostvassle 
1 msk nymalen kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
12-13 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. Lägg över halva degen från båda håll. Skär sen remsor som knyts ihop till en bulle. Jäs 30 minuter. 
Grädda 180 grader i 12 minuter.








Kommentarer