Ricotta belgian waffles



Just nu bakar jag tårta till en som fyller 17 imorgon. Den får ni se sen!
Men dessa ricottavåfflorna gjorde jag igår till lunch. Barnsligt goda! Så mjuka i sig. Passar om man vill ha grädde eller glass till med.
Idag har det varit väldigt härligt ute! Så varmt och skönt. Satt ute en stund på eftermiddagen. Hoppas på fräknar!















 3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 msk socker
80 gr smält smör
2 ekologiska ägg
1 2/3 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt (går bra med vaniljsocker)
1 burk ricotta ost

Vispa samman ägg och mjölk med vanilj och ricottaosten. Fyll på med smöret. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem. Här ska man inte överblanda. 

Grädda i våffeljärn!



Kommentarer