Potatisgalette



Potatisgalette är en gott till fördrinken eller som här till tapas jag gjorde häromkvällen. Man skär dem i tårtbitar eller i snittar. 




Jag har en fundering kring det här med vänner. Jag får nog ta ett inlägg om det snart. För det är ju rätt intressant sak som man kan diskutera betydelsen av.





2 galetter


 Degen:
1/4 paket jäst
1 tsk honung
1/2 tsk salt
2 dl ljummet vatten
3 msk mjölk
3 msk olivolja
5 dl vetemjöl
Blanda och jäs i 40 minuter


Toppen:
4-5 medelpotatisar
2-3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
2 tsk flingsalt
svartpeppar
5 msk färsk timjan
2 msk färska rosmarinbarr
Färsk salvia 

Skiva potatisen tunt och lägg omlott på den utkavlade degen och stö över örter, kryddor och olivolja. Men spara de färska örterna och lägg på dessa efteråt. Grädda 12 minuter 250 grader.




Kommentarer