Ingefärsglaserad kyckling


Asså denna rätt är vansinnigt god. Gjort den i många år och den är både smakrik och lysande god. Nu har en doktor sagt att har man haft cancer så ska man inte äta soja för det är inte bra, ingen soja i någon form alls. 
Denna rätten är det soja i så nu får jag försöka hitta på något annat att ha i stället, kanske röd balsamvinäger funkar. Det ska jag testa, någon gång. För nu är det slut på soja ätandet..


4 pers

3-4 kycklingfiléer 
2 msk riven färsk ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes ( Santa Maria)
3-4 msk honung
2 msk soja
3 msk olja

Blanda ihop marinaden och dela kycklingköttet i bitar, lägg i och låt ligga och dra i en timme.
Woka i en gryta på hög värme 3-4 minuter.

Servera med

Mango
Cashew nötter
Gröna salladsblad
Tjock yoghurt
Limeklyftor
Kokt ris









Kommentarer