söndag 16 augusti 2015

Hemmagjorda hjorthamburgare med cole slaw, sötpotatis och nektarinsalsa



Dessa hamburgare har vi grillat flera gånger i sommar. Hjortfärsen är perfekt till hamburgare. Nu malde jag den precis innan vi skulle grilla hamburgarna. Väldigt gott kött måste jag säga.





2 1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
25 gr jäst
3 msk socker
1 tsk salt
3 msk rapsolja
9 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs en 30 minuter.
Forma till 6 hamburgerbröd.
Jäs 40 minuter.
Pensla med vatten och strö sesamfrön på.

Grädda 180 grader varmluft i 15 minuter.


Mal hjortköttet och forma till hamburgare. Jag använder mig av en hamburgerpress.

Gör en marinad:
1 msk ekologisk honung
2 msk soja
3 msk rapsolja
1 msk ekologisk grillkrydda

Rör runt och pensla på hamburgarna.

Grilla dessa strax innan servering.








Tillbehör:

Rostad sötpotatis






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar