Björnbärsrutor
Dessa björnbärsrutor blev i det kladdigaste laget måste jag säga. Men väldigt goda björnbärsrutor,
Crumble:
1.2 dl ekologiskt vetemjöl
0.9 dl socker
1/2 tsk rivet limeskal
60 gr smält smör
1 dl mandelspån
Kakan:
4 dl ekologiskt vetemjöl
2.5 dl socker
2 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
3 ekologiska ägg
2.5 dl gräddfil
1 tsk. vanilj extract
5 dl färska björnbär
Blanda först crumblen utan mandelspånet.
Vispa äggen sockret tills det blir pösigt. Blanda ner gräddfil och vaniljextractet. Sen det övriga förutom björnbären.
Lägg smeten i en form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. Strö över björnbären och sen crumblen och till sist mandelspånet.
Grädda 175 i 40 minuter eller lite längre.
Kommentarer
Skicka en kommentar