Torta Caprese


Glutenfria bakverk är inte alltid goda, men det är denna måste jag säga. Riktigt god chokladkaka från ön Capri i Italien. Jag bakade den hemma innan vi åkte till Branäs och garnerade den där uppe. Verkade som alla gillade den mycket. 

Branäs hade massa snö och det blev en riktigt mysig nyår. Vi åkte på skotertur och promenerade, en hel del umgänge med känningar lyckades vi få till, mestadels ute. Barnen åkte skidor och behövde inte oss längre. Så gött!








120 gram mörk choklad
120 gram smör120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)

3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint

Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. Blanda ner mandelmjölet. Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. Låt svalna och garnera med vispad grädde. Här blev det Marabous Salta Mandlar, men hallon eller något annat fint funkar såklart med.


 

Kommentarer