Lime Macarons


Vet inte hur länge sen det var jag bakade macarons. Flera år sen. Den ena dottern har änna tagit över den bakningen. Men nu blev det några satser, som skulle intas på en brunch. Macarons är så galet fina små skapelser som är lite knepiga att göra på så vis att de inte gillar hög fuktighet (som regn) när man bakar dem. Men nu är det torrt på vintern så det funkar bra. Sen får man inte över eller undervispa äggvitan. Men det lär man sig.

Lime funkar mycket bra till dessa små söta bakverk.






Bottnar:

100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
 grön pastafärg

Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Blanda i den gröna färgen.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor (ja, nu finns ju inte de längre men), 50 stycken.

Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.


Fyllning:
100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rivet skal av 1 lime
1 tsk limesaft
Lite grön pastafärg

Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en grön smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.




 

Kommentarer