Hemmagjorda delicatobollar med belgisk choklad


Ena dottern fixade dessa godsaker igårkväll, så galet goda. Jag hade gjort en beställning på belgiska chokladploppar och lite annat. Belgisk choklad är ju fantastiskt gott. 
Vanliga chokladbollar är ju enkelt och massa gott till kaffet men dessa lyfte till en ny nivå på skalan chokladbollar alltså. 
Nu kan man inte gå tillbaka. 










Hemgjorda delicatobollar ca 20 st

4 dl ekologiskt havregryn
100 gr smör
1 dl socker
1 msk ekologisk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk espressokaffe
50 g smält belgisk mjölkchoklad

200 g mörk belgisk choklad för dopping
Cocos


Mixa havregrynen, med det ser inte ut som dottern gjort det, det skulle jag gjort ;) Vispa smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke tills det blir krämigt. Blanda ner kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen och rör ihop.
W använde en spritspåse och spritsade små toppar på bakplåtspapper som sedan ställdes i kylen så att de fick stelna helt. 
 Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och få lite kokos på de sen innan de ska stelna i kylen igen. Jösses så goa!



 

Kommentarer