RICCIARELLI


Sicken god liten glutenfri kaka som kommer från Toscana i Italien, dessutom är den glutenfri. Verkar vara en julkaka men den kan man nog variera i smak då denna är apelsin i, men lime kan förgylla tänker jag.

Denna är seg inuti men ändå fluffig, mycket mandelsmak och sagolikt god måste jag säga. Fabulöst alltså!











Så här ser de ut innan bakning


RICCIARELLI

  • ekologiska äggvitor
  • 200gr florsocker, plus extra för att rulla dem i
  • 200g mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, bara skalet som är rivet
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker, mandelmjöl, vaniljpulver och apelsinskalet. Låt smeten vila i kylskåp i en timme.

Forma 20 st avlånga kakor som rullas i florsocker. Låt dessa torka på plåten minst i en timme. Gräddas i 160 grader i 18 minuter. 

Smakar ljuvligt!



 

Kommentarer