Grönkålspizza med valnötter och getost

Innehåller reklam för Mat.se


Denna är så god, passar till fördrinken. Väldigt enkelt att köpa färdig smördeg. Första gången som jag hittade smördeg i kylen och som var ett annat märke än ICAs egna som jag gärna hoppar över. Denna kom från POP Bakery och hade bra storlek på den.

Grönkål är ju en hit. Dessutom måste man ju stötta grönkålsodlarna i år har man ju förstått. Då alla julbord blev inställda på grund av Corona. 









1 st färsk rektangel smördeg
1 dl cream fraiche
3 nävar grönkål
1 msk olivolja
200 gr getost
flingsalt
1 dl valnötter
tranbär

Rulla ut smördegen och nagga den, bred Cream Fraiche över smördegen. Grädda 10 minuter i 200 grader.

Ta ut och lägg grönkål på och fördela lite olivolja och salt över grönkålen. Klicka över getost och valnötter och grädda i 200 gr i 10 minuter till.

Fördela tranbär över lite lätt efter den är gräddad

Man kan även ta pinjenötter. 




 

Kommentarer