Kärleksmums


Igår bakade mellandottern kärleksmums som blev väldigt kladdiga och goda, lite mer som brownies faktiskt. 

Sen måste ni kika in HÄR  för ett riktigt grymt tips! 

Snart behöver jag inte baka alls då barnen bakar typ jämt. Finfint!





Kaka:


5 ekologiska ägg
4 dl socker
4 1/2 dl ekologiskt mjöl
3 tsk bakpulver
5 msk fin kakao 
2 dl vatten
300 gr smör
200 gr mörk choklad


Glasyr:

2 dl ekologisk vispgrädde 40%
2 msk espressokaffe
200 gr mörk choklad

ekologisk kokos

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner alla torra ingredienser. 
Smält smöret och chokladen, blanda ner detta tillsammans med vattnet.

Fördela i två fyrkantiga formar, men en långpanna fungerar lika bra. Grädda 200 gr i 15 minuter.

Koka upp grädden tillsammans med espresson och blanda ner chokladen, blanda tills chokladen är smält. Häll detta över kakan när den svalnat lite och strö över kokos. 

Skär kakan i rutor.





 

Kommentarer