Mandelkaka med schweizernötfudge



Dottern har varit i farten igen och gjort rutor av min runda kaka, vilket är väldigt käckt sätt att baka på. Inte för att den varar längre, för den är försvinnande god. Man kan ha en klick grädde till, så blir den ännu godare. 

Denna kan man göra glutenfri, vilket det blev här denna gången. Hon använde sig av Finax mjöl.

Nej nu blir det att sparka igång ugnen för lite macarons bakning. 

Ha en riktigt god dag!








Mandelkaka:
2 ägg
3 dl socker
100 gr mald mandel
1/4 dl mjöl (byttes ut mot glutenfritt mjöl)
100 gr smält smör

Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. 

Grädda 25-30 minuter i 175 grader.

När kakan svalnat lite...


Schweizernötfudge:
Smält 200 gr schweizernöt chokladkaka,
häll i 7 msk grädde och 1 msk smör och blanda runt.

Häll över kakan och låt kallna!





 

Kommentarer