Honungsrostade nektariner med valnötter



Förra året gjorde jag dessa goda nektariner till frukost och det fick bli det igen denna lördagsmorgon. Passa på nu när nektarinerna finns och är väldigt goda. Det funkar såklart även med persikor. 

Idag är det bröllop och vår äldsta dotter ska vara tärna, men tyvärr så ställer ju corona till det så att komma och titta går ju inte, tyvärr. Men hoppas hon kommer hem en sväng innan hon går så jag får se henne. 










3 mogna nektariner
1/2 dl ekologisk flytande honung
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
1/4 tsk malda nejlikor 
lite flingsalt

Sätt ugnen på 175 g

Dela nektarinerna och ta bort kärnan.

Blanda övriga ingredienser och fördela på nektarinerna, sätt in i ugnen 25-30 minuter.

Ät detta med grekisk yoghurt och lite valnötter eller granola.







Kommentarer