Björnbär Nektarin Frangipane Galette


Måste säga att denna var inte den vackraste jag gjort direkt. Men väldigt god. Hade nog för massa smör i, tror vågen spelade mig ett spratt. Mördegen var väldigt kletig. Ska ha bättre koll nästa gång. 

Vilka dagar vi haft så skönt, men nu värker huvet av vädret som snart ska slå om till lite kallare. Men många sköna bad har det blivit, nu är det 24 grader i vattnet säger dom. Perfekt temperatur.


















Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten
Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. 


Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt
Vispa ihop till en smet.

Fyllning
3 medium nektariner
2,5 dl björnbär
1 msk socker
1 msk mandelmjöl

Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter




Kommentarer