Banana Cream Pie



Gästerna som kom i lördags hade vi mycket trevligt med och efter maten bjöds det på denna paj. En favorit hos oss då den har riktigt goda smaker. Då ena gästen är allergisk mot nötterna så blev det inte några hackade pekannötter på översta lagret. Utan mörk choklad fick toppa det hela, funkade det med.
Men... pajskalet blev lite för gräddat och gick sönder på kanterna, blev lite hård. Jag hade den några minuter för länge. Men den var go ändå.



























Pajdeg:

120 gram kallt ekologiskt smör 
1 dl florsocker
180 gram ekologiskt vetemjöl 
1 ekologisk äggula

100 gram vit choklad

Blanda ihop alla ingredienserna och låt vila 20 minuter i kylskåpet. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant. Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylskåpet i en halvtimme. 
Grädda 13-15 minuter i 180 grader och hacka den vita chokladen och strö över pajskalet så att det smälter.

Kolasås:
1 burk färdigkokt karamelliserad mjölk eller koka själv 3-4 timmar.

Vaniljkräm:
3 ekologiska äggulor
3/4 dl strösocker 
3 msk maizenamjöl
0,5 st vaniljstång eller vaniljpulver
2,5 dl ekologisk lantmjölk
15 gram ekologiskt smör

Rör ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Plocka upp vaniljsstången eller så tar du vaniljpulver som du kokar upp med mjölken istället. Vispa ner mjölken i äggblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner smöret. Låt svalna.

Montering:
3st ekologiska bananer
3,5 dl ekologisk vispgrädde
Hyvlad mörk choklad 70%
Kakao från Valrhona

Grovt hackade pekannötter

Ta ur pajskalet ur formen, bred kolasås på pajbotten. Fördela bananskivorna ovanpå och vaniljkrämen ovanpå bananerna. Toppa med vispad grädde som du spritsar över. Dekorera med pecannötterna  och hyvlad choklad sen pudra över kakao över hela pajen.




Kommentarer