Sockerkaka med rabarber




  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

  • 1 stor rabarberstjälk
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vetemjöl


Vispa ägg och socker tillsammans med vaniljsockret tills det blir vitt. Smält smör och blanda med mjölken och häll i.
Sikta ner mjöl och bakpulver. 
Blanda rabarber med florsocker och mjöl och blanda ner i smeten.
Hälla smörad och bröade form. 
Grädda i 175 grader varmluft i 25 minuter.


Idag fick vi våran nya bil levererad till dörren. Så gött med ny bil. Då hade ja bakat denna sommarkaka till kaffet som jag bjöd de som levererat bilen. 












Kommentarer