Nutella Brownie
Brownie med Nutella swirl, inte dumt alls. Perfekt konsistens, precis som en brownie ska vara. Kladdig inuti och frasig utanpå.
Jag använde mig av en form som är 20x20 cm. Den är köpt i USA, där många kakor bakas i detta format. Men dessa finns att köpa i Sverige med, både i köksaffärer och på nätet. Väldigt användbar måste jag säga.
Nutellabrownie:
125 gr äkta smör
2.5 dl socker
1.5 dl Valrhona kakao
1/2 dl ekologisk sirap
3 ägg
1.5 dl vetemjöl
1/2 burk nutella
Vispa smör och socker krämigt. Blanda i kakao och sirap. Sen ett ägg i taget. Rör ner mjölet försiktigt. Häll i formen som är klädd med bakplåtspapper. Klicka i nutellan och blanda runt lite försiktigt så det blir swirled av det hela på toppen. Grädda 175 grader varmluft i 20-25 minuter.
Låt brownien svalna.
Ställ sen in den i kylen med plast över så den inte torkar. Den kan gott stå över natten. Skär sen i 16 rutor med vass kniv.
Ja, nu är det söndagskväll och det ser ut att bli en regnig vecka. Hoppas det blir lite sol mellan varven.
Kommentarer
Skicka en kommentar