Helgdagsbullar
Goda var de i alla fall. Som alltid så använder man riktigt smör. Sen ändrade jag lite i receptet.
De var väldigt smidiga att baka, eftersom de bara jäser en gång ;)
1 pkt jäst
2 dl kallt vatten
1 msk socker
150 gram riktigt smör
6 dl vetemjöl special
Blanda jästen med vattnet och blanda i resten. Kör i maskin i 20 minuter så glutentrådarna blir långa.
50 gr smör
1 msk vaniljsocker
3 msk råsocker eller socker
Blanda runt till en kräm.
Kavla ut degen och skär i fyrkanter, lägg en tsk smörkräm och vik ihop kanterna. Lägg i bullformar i papper och jäs minst en timme. Pensla med ägg och stö över lite pärlsocker. Grädda 225 grader varmluft i 5-6 minuter.
I grund receptet står att man får ut 30 bullar, men jag vill ha lite storlek på mina så det blev 20 stycken.
Fika på bullarna i skuggan ;)
Gott att värmen börjar komma nu.... Liiiite sent men så välkommet.
Kommentarer
Skicka en kommentar