Årets första rabarberpaj
Eller årets första rabarber som det blev paj på kanske man skulle skrivit. För jag gjorde ju för ett par veckor sen en paj på frysta rabarber. Men inget slår väl de första rabarberns som sticker upp. Så igår så tog jag första skördens och det blev en god paj. Löwe rabarberpaj!
500 gr rabarber
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena
Blanda runt med sockret.
Knyt ihop;
75 grovhackade pecannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 dl mjöl
Lägg över rabarbern.
175 grader varmluft i 20 minuter.
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena
Blanda runt med sockret.
Knyt ihop;
75 grovhackade pecannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 dl mjöl
Lägg över rabarbern.
175 grader varmluft i 20 minuter.
Det blev glass till igår i värmen denna pingstafton. Vilken värme! Ostlig vind dessutom gjorde att det blev riktigt gott. Sen byttes det soliga vädret ut mot riktig åskeskur. Att det kan komma så mycket regn i så stora droppar. Makalöst!
Den där pajen är funkar också med köpta rabarber! (och mandel istället för pecan) :)
SvaraRadera