Sallad med blåbär pekannötter och fetaost


Den fina kokboken jag fick idag när jag fyllde år fanns så goda recept på sallader. Denna var en av dem. Så den gjorde jag till grillad kyckling som vi åt under dagen till ugnsrostad potatis. Så smarrigt!




75 gram fetaost
1 dl pekannötter
1 msk rosmarin repade blad
2 tsk honung
1 msk vatten
150 gr ruccola
80 gr babyspenat
2 avokador
2 dl blåbär
flingsalt

Dressing
3 msk olivolja
1 msk pressad lime
salt, svartpeppar

Lägg feta osten i frysen tre timmar.
Rosta pekannötterna i stekpanna, i med rosmarin, honung och vatten och låt det koka in. Ställ åt sidan.

Gör dressingen i botten på en skål. Fyll på med salladsbladen och blanda runt. Skär avokadorna i klyftor och fördela på salladen. Lägg över blåbären och pekannötterna. Riv över den frusna feta osten och dra lite flingsalt (himalayasalt).





 

Kommentarer